Διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου

Διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου
73 / 100

Διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου

Για τους περισσότερους επιχειρηματίες μικρών επιχειρήσεων, ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να διαφημίσουν την εταιρεία τους είναι να χρησιμοποιήσουν διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου.  Ανάμεσα σε γραφικά στα τζάμια, μαγνήτες αυτοκινήτου, πολλές μικρές επιχειρήσεις τοποθετούν το λογότυπο τους και στοιχεία επικοινωνίας στο αυτοκίνητό τους επάνω στα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου το μετατρέπουν σε μια διαφημιστική πινακίδα.

Παρότι υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι ψηφιακής αλλά και εκτυπώσιμης διαφήμισης, τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου δεν πρόκειται να σταματήσουν από μέσο διαφήμισης. Τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου είναι χαμηλά σε κόστος και εύκολα να προσαρμοστούν και γι’ αυτό πολλοί επιχειρηματίες σπεύδουν να τα τοποθετήσουν στα αυτοκίνητα τους. Όμως είναι σημαντικό πριν γίνει μια διαφήμιση ο επιχειρηματίας πρέπει να σκεφτεί τα υπέρ και τα κατά από τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου.

Αρχικά ένα από το πιο ελκυστικό πλεονέκτημα από τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου είναι ότι ο επιχειρηματίας θα πληρώσει το κόστος για αυτή την διαφήμιση μόνο μια φορά. Μετά από την τοποθέτηση δεν υπάρχουν έξοδα για τον επιχειρηματία παρά μόνο όταν χρειαστεί αντικατάσταση το αυτοκόλλητο , κάτι το οποίο θα συμβεί κατά μέσο όρο μετά από 5-7 χρόνια ανάλογα με την συντήρηση του αυτοκινήτου.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα από τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου είναι το εύρος πελατών που κερδίζει μια τέτοια διαφήμιση. Κατά μέσο όρο τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου κερδίζουν 600-900 ματιές πελατών ανά χιλιόμετρο. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση μιας τέτοιας διαφήμισης σε σχέση με το κόστος της τοποθέτησης από τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου είναι αρκετά μεγάλη.

Επιπλέον με τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου δεν χρειάζεται απαραιτήτως ο επιχειρηματίας να προβεί στην αγορά ενός δεύτερου αυτοκινήτου από αυτό που κατέχει. Ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις η αγορά ενός εταιρικού αυτοκινήτου είναι ένα έξοδο αρκετά μεγάλο και πολλές φορές ακατόρθωτο ειδικά στην έναρξη μιας επιχείρησης. Όμως με τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου αυτό το έξοδο δεν υφίσταται.

Όταν το εταιρικό αυτοκίνητο είναι το ίδιο με της οικογενείας του επιχειρηματία, τότε υπάρχει ακόμα ένα πλεονέκτημα από τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου. Αυτό είναι η μεγαλύτερη διάδοση της διαφήμισης και σε μέρη τα οποία πιθανώς είναι εκτός εμβέλειας της επιχείρησης, όπως για παράδειγμα το να πάει ο επιχειρηματίας το παιδί του στο σχολείο. Εκεί αυτομάτως τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου κερδίζουν ‘ματιές’ και κάλλιστα μελλοντικούς πελάτες της επιχείρησης.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και μειονεκτήματα και με τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου. Το πιο ουσιώδες είναι ότι ο επιχειρηματίας ή ο υπάλληλος που χειρίζεται το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τη συμπεριφορά του στην οδήγηση. Όταν οι μικρές επιχειρήσεις έχουν ως κύριο μέσο διαφήμισης τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου, τότε απρεπείς συμπεριφορές με το ίδιο το αυτοκίνητο απαγορεύονται, διότι θα πλήξουν την εικόνα της επιχείρησης. Εννοείται ότι όσο πιο απρεπή συμπεριφορά τόσο μεγαλώνει και η κακή έκθεση της επιχείρησης στο ευρύ κοινό.

Καταλήγοντας, με ένα αρχικό κόστος και με μερική ή και καθόλου συντήρηση καθώς και με συνεχόμενη διαφήμιση καθημερινά, τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα αυτοκινήτου είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να προσελκύσει κάποιος επιχειρηματίας νέους πελάτες στην επιχείρησή του. Επομένως, όσο περισσότερο βρίσκεται το αυτοκίνητο εν κινήσει, τόσο μεγαλύτερος ο αριθμός ατόμων που θα τη δουν και συνεπώς μεγαλύτερη διαφήμιση για την επιχείρηση.