Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015 16:34

Τι κάνει ένα λογότυπο καλό;

Rate this item
(2 votes)

Τι κάνει ένα λογότυπο καλό;

Τι κάνει ένα λογότυπο καλό; Ένα καλό λογότυπο είναι διακριτικό, κατάλληλο, πρακτικό, γραφικό, απλό στη μορφή και μεταφέρει το μήνυμα για το οποίο προορίζεται.

Υπάρχουν πέντε αρχές που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το λογότυπο είναι:

  • απλό
  • αξέχαστο
  • διαχρονικό
  • πολύπλευρο
  • κατάλληλο
  1. Απλό

Ένα απλό λογότυπο επιτρέπει την εύκολη αναγνώριση και διαθέτει κάτι το μοναδικό, χωρίς να είναι υπερβολικό.

 

  1. Αξέχαστο

Ακλουθώντας την αρχή της απλότητας, αυτό το κάνει αξιομνημόνευτο. Ένα αποτελεσματικά σχεδιασμένο λογότυπο θα πρέπει να είναι αξέχαστο και αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός απλού, αλλά, κατάλληλο λογότυπου.

  1. Διαχρονικό

Ένα αποτελεσματικό λογότυπο πρέπει να είναι διαχρονικό - δηλαδή, να αντέχει στον χρόνο. Το λογότυπο εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό σε 10, 20, 50 χρόνια;

Ίσως το καλύτερο παράδειγμα ενός διαχρονικού λογότυπου είναι το λογότυπο της Coca-Cola ... αν το συγκρίνουμε με το λογότυπο της Pepsi μπορείτε να δείτε πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι ένα διαχρονικό λογότυπο. Παρατηρήστε πως το λογότυπο της Coca Cola έχει αλλάξει ελάχιστα από το 1885. Αυτός είναι ένας διαχρονικός σχεδιασμός.

  1. Πολύπλευρο

Ένα αποτελεσματικό λογότυπο πρέπει να είναι σε θέση να εργαστεί σε μια ποικιλία μέσων και εφαρμογών. Το λογότυπο πρέπει να είναι λειτουργικό. Για το λόγο αυτό, ένα λογότυπο θα πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι μπορεί να κλιμακωθεί σε οποιοδήποτε μέγεθος.

  1. Κατάλληλο

Το πώς θα τοποθετήσετε το λογότυπο πρέπει να είναι κατάλληλο για τον σκοπό που προορίζεται. Για παράδειγμα, αν σχεδιάζετε ένα λογότυπου για κατάστημα παιδικών παιχνιδιών, θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε μια παιδιάστικη γραμματοσειρά και χρώμα. Αυτό δεν θα ήταν τόσο κατάλληλο για δικηγορικό γραφείο.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι το λογότυπο δεν χρειάζεται να δείξει τι μια επιχείρηση πωλεί ή προσφέρει ως υπηρεσία. δηλ. λογότυπα αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να δείχνουν αυτοκίνητα, τα λογότυπα υπολογιστή δεν χρειάζεται να δείχνουν υπολογιστές. Το λογότυπο Harley Davidson δεν είναι μια μοτοσικλέτα, ούτε το λογότυπο της Nokia ένα κινητό τηλέφωνο. Ένα λογότυπο είναι καθαρά για αναγνώριση.

Για την ακρίβεια οι μεγαλύτερες 50 μάρκες του κόσμου το 94% των λογοτύπων δεν περιγράφουν τι κάνει η εταιρεία.

Read 173078 times